How NOT To Become LAE.

Kawan-kawan yang mengenali saya, tahulah sifat saya bagaimana. Dahulu, saya cukup ‘garang’ dengan budak-budak OJT (pelatih/intern) tetapi sekarang, cara pandang saya sudah berubah. Saya lebih kasihan dan simpati dengan mereka.

Saya menjadi LAE pada tahun 2014 semasa berumur 24 tahun. Ada ruang vacum antara saya dengan kematangan. Saya terlalu idealistik. Lagipun mantra saya ketika itu adalah, “Work hard paid off”. Kerana itulah apabila saya melihat pelatih intern membuang masa, tidak produktif, dan malas, saya jadi geram. Saya tak marah depan-depan, tetapi saya menghamburkan kekecewaan saya di Facebook.

Di situlah saya silap. Rasa bersalah dan simpati inilah masih menghantui saya. Lebih-lebih lagi apabila ada rakan-rakan sebaya yang menegur, bahawa kami juga begitu dahulu. Kami dahulu pun malas, buang masa, bermain-main, dan tidak menunjukkan inisiatif untuk belajar. Tetapi nasib kami lebih baik. Selayu-layu kami pun, kami tetap berbuah.

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
google_ad_client: “ca-pub-4359960778792329”,
enable_page_level_ads: true
});
google.com, pub-4359960778792329, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Tetapi adik-adik ini mungkin tidak akan bernasib baik seperti kami. Pokok yang ditanam selama bertahun-tahun, mungkin tidak berbuah. Jika berbuah sekalipun, mungkin masih putik.

Jika sahabat saya membuang vlog bagaimana mahu menjadi LAE, saya mahu menjadi watak antagonis. Biar orang tahu kebenarannya bahawa karier sebagai LAE bukan lagi kerjaya glamour yang berbaloi untuk dikejar bermati-matian.

Saya tidak menafikan bahawa ada antara kita memang mempunyai minat yang sangat mendalam kepada kapal terbang. Mungkin ada antara anda yang pernah membaca kisah Kapten Haji Fauwaz Zamzam. Minat dan cintanya yang mendalam di dalam bidang penerbangan membuatkan beliau tekad untuk mencari peluang supaya dapat bekerja dekat dengan kapal terbang. Langkah pertama beliau adalah dengan menjadi juruteknik ground support and equipment (GSE), sebelum diterima menjadi juruteknik penyelenggaraan pesawat di AirAsia, dan bernasib baik terpilih untuk mengikuti kursus penerbangan bersama syarikat yang sama sebelum berpindah ke beberapa lagi syarikat sebagai juruterbang.

Cerita beliau memang menginspirasikan tetapi ia hanya ideal pada zaman beliau. Zaman sekarang belum tentu. Adik-adik kita hari ini belum dapat kerja lagi pun sudah berhutang. Sudahlah sukar mahu mendapat kerja, bila dah kerja, terpaksa lari daripada bidang pula.

I feel you bro.

I was asked regarding the prospects of working as aircraft maintenance engineer and my replies were never the same. For some, i will encourage them to finish what they started but for some, my replies are the opposite.

Career as aircraft maintenance crew is one of the most challenging job in term of the long period of training, difficulties during studies, high level of skills and competency need to be acquired and a lot more other stumbling blocks.

Common questions being asked; what and which collage should i roll into?

First of all, to become a full fledge LAE, you will need a license and not other academic qualifications. There was a saying, “Sijil diploma ini macam tisu untuk lap hingus je”, which i found to be very offensive.

Tetapi ada betulnya. This is a cruel world, man.

There are a few approved training organization that offers aircraft maintenance licensing programme. Unlike normal collages and university which gain certification from MQA, the authority that certify these ATOs is our own CAAM and the list of approved ATOs are laid down in their website.

During my days, there are not as much collage as today that offers this licensing programme. Nowadays, these collages compete between each other to gain trust from funders, parents and students. Hence, it is to wiser to choose a programme which can provide dual qualifications such as getting a diploma or degree together with license.

Some collage already get their hands into that. At the end of the day, their students will be guaranteed with a diploma and they just need to pedal harder to get their license.

Bad news is, license holder in Malaysia is already abundance. Plenty of them settle for normal technician and wait patiently for opportunity to advance as an LAE.

Pekerja ramai, tetapi kerjanya sedikit.

Tapi tak perlu risau kerana selain aircraft maintenance, ada juga beberapa sekta atau department lain yang tidak kurang pentingnya seperti store and tool crib, technical data, technical service, technical record, repair, workshop dan juga GSE (seperti awal-awal karier Kapten Fauwaz).

Honestly, i can’t see any instant solution for this ‘job-floodgating’ problem. Leading players like MAB, AirAsia and Malindo pun have a very strict policy in hiring new employee because that directly involves budget and money.

People like me actually very lucky that we were born a few years before korang. Orang seperti kami ini tidak layak untuk membanding-bandingkan antara kita. Dulu, we are certain where is our destination. We walk on single career path and we have only one stop. Tetapi kalian ada banyak pilihan, persimpangan dan cabaran yang berliku-liku

Tak hairanlah ada orang yang memiliki degree in aircraft maintenance tetapi bekerja sebagai rider food panda, atau memiliki Category A License, tetapi menjadi ‘domestic engineer’.

Meminjam kata-kata Saidina Umar al-Khattab R.A, “Didiklah anak kamu sesuai dengan zamannya”, maka hari ini kita sudah tidak sesuai lagi memakai topeng untuk menakutkan budak-budak OJT ini, sebaliknya tonjolkan kemesraan supaya mereka tahu, mereka ada ‘abang’ untuk memberikan tunjuk ajar.

Jika mereka nanti tidak bekerja dalam bidang aviation pun, setidak-tidaknya kita telah menjadi sebahagian daripada kenangan dan memori yang indah buat mereka.

One thought on “How NOT To Become LAE.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s